Tervetuloa mukaan tekemään Tieteiden yötä

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävä Tieteiden yö koostuu kymmenistä tiede- ja kulttuuritoimijoiden toteuttamista tapahtumista. Tieteiden yön 2022 tapahtumanjärjestäjien haku on käynnissä. Ilmoittaudu mukaan!

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 20.1.2022. Tapahtumanjärjestäjillä on vapaat kädet suunnitella Tieteiden yöhön juuri sellaisia tapahtumia kuin he haluavat. Aiempina vuosina Tieteiden yössä on järjestetty muun muassa luentoja, työpajoja, teatteriesityksiä, opastettuja kierroksia, kaupunkipelejä ja näyttelyitä. Tieteiden yöhön 2022 haetaan sekä kaupunkitapahtumia että verkkotapahtumia. Myös kaupunki- ja verkkotapahtuman yhdistäminen on mahdollista.

Jotta tiedetapahtuma voidaan ottaa osaksi Tieteiden yötä, sen tulee täyttää kolme ehtoa. Tapahtumaan tulee olla vapaa pääsy, ohjelman on perustuttava tutkittuun tietoon ja ohjelmatiedot on toimitettava tapahtumaa koordinoivalle Tieteellisten seurain valtuuskunnalle (TSV) määräaikaan mennessä. Ohjelmatietojen deadline ajoittuu marraskuun alkuun.

Nainen seisoo lavalla ja puhuu mikrofoniin.

Allegra Lab Helsinki järjesti Tieteiden yössä 2020 tapahtuman Sofia Bistrossa. Kuva: Jaana Tihtonen.

Tieteiden yön tapahtumanjärjestäjät vastaavat kaikista omien tapahtumiensa järjestämiseen liittyvistä asioista (ohjelma, aika, paikka, kustannukset jne.). TSV vastaa Tieteiden yön ohjelmatietojen kokoamisesta ja julkaisemisesta sekä tapahtuman viestinnästä ja markkinoinnista.

TSV kannustaa tapahtumanjärjestäjiä tekemään yhteistyötä. Syyskuussa pidettävässä tapahtumanjärjestäjien tapaamisessa jaetaan ideoita ja alustavia suunnitelmia tulevista Tieteiden yön tapahtumista. Kutsu tilaisuuteen lähetetään tapahtumanjärjestäjien postituslistalle ilmoittautuneille elokuun lopulla.

Osa Tieteiden yön budjetista suunnataan suoraan tapahtumien järjestämiseen. Tahot, joilla ei ole omia varoja järjestää tapahtumaa Tieteiden yössä, voivat hakea 500–1000€ suuruisia stipendejä tapahtuman järjestämiseen. Stipendiä voi hakea 7.10.2021 asti vapaamuotoisella hakemuksella, johon on liitetty tapahtuman ohjelma ja budjetti.

Tule mukaan tekemään Tieteiden yötä 2022 ilmoittautumalla tapahtumanjärjestäjien postituslistalle. Jos kuulut tieteelliseen seuraan, joka haluaa järjestää tapahtuman Tieteiden talon Tieteiden yössä, tutustu ensin TSV:n verkkosivuilla julkaistuun uutiseen Tieteiden talon Tieteiden yöstä 2022.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset tapahtumanjärjestäjien postituslistalle:

Mandi Vermilä
vastaava tapahtumatuottaja
Tieteellisten seurain valtuuskunta
mandi.vermila(at)tsv.fi | 0443469492

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Tapahtumaa koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta ja rahoittaa Koneen Säätiö.

Uutista päivitetty 22.9.2021. Stipendien hakuaikaa pidennetty 7.10.2021 asti.