Ilmoittaudu mukaan tekemään Tieteiden yötä 2024

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävä Tieteiden yö koostuu kymmenistä tiede- ja kulttuuritoimijoiden toteuttamista tapahtumista. Tieteiden yön 2024 tapahtumanjärjestäjien haku on käynnissä. Ilmoittaudu mukaan lomakkeella.

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 25.1.2024. Tapahtumanjärjestäjillä on vapaat kädet suunnitella Tieteiden yöhön juuri sellaisia tapahtumia kuin he haluavat. Aiempina vuosina Tieteiden yössä on järjestetty muun muassa luentoja, työpajoja, teatteriesityksiä, opastettuja kierroksia, kaupunkipelejä ja näyttelyitä. Tieteiden yöhön 2024 haetaan sekä kaupunkitapahtumia että verkkotapahtumia. Myös kaupunki- ja verkkotapahtuman yhdistäminen on mahdollista.

Jotta tiedetapahtuma voidaan ottaa osaksi Tieteiden yötä, sen tulee täyttää neljä ehtoa. Tapahtumanjärjestäjän tulee ilmoittautua mukaan Tieteiden yöhön 20.10.2023 mennessä ja toimittaa ohjelmatiedot 3.11.2023 mennessä. Tapahtuman ohjelman on perustuttava tutkittuun tietoon ja tapahtumaan tulee olla vapaa pääsy.

Ihmisiä Helsingin kaupunginmuseon aulassa.

Tieteiden yönä 2023 Helsingin kaupunginmuseossa keskusteltiin seksityöstä. Kuva: Jaana Tihtonen.

Tieteiden yön tapahtumanjärjestäjät vastaavat kaikista omien tapahtumiensa järjestämiseen liittyvistä asioista (ohjelma, aika, paikka, kustannukset jne.). Kokonaisuutta koordinoiva Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) vastaa Tieteiden yön ohjelmatietojen kokoamisesta ja julkaisemisesta sekä tapahtuman viestinnästä ja markkinoinnista.

TSV kannustaa tapahtumanjärjestäjiä tekemään yhteistyötä. Syyskuussa pidettävässä tapahtumanjärjestäjien tapaamisessa jaetaan ideoita ja alustavia suunnitelmia tulevista Tieteiden yön tapahtumista. Kutsu tilaisuuteen lähetetään mukaan ilmoittautuneille tapahtumanjärjestäjille elokuun lopulla.

Tule mukaan tekemään Tieteiden yötä 2024 ilmoittautumalla tapahtumanjärjestäjäksi tällä lomakkeella. Ilmoittautuneet saavat sähköpostilla tietoa Tieteiden yön järjestelyjen etenemisestä. Ilmoittautuminen ei ole sitova ja sen voi perua milloin vain. Jos kuulut tieteelliseen seuraan, joka haluaa järjestää tapahtuman Tieteiden talon Tieteiden yössä, tutustu ilmoittautumisen sijasta TSV:n verkkosivuilla julkaistuun uutiseen Tieteiden talon Tieteiden yöstä 2024.