Tulevaisuuden ruokaa Tiedemuseo Liekissä
Millaista ruokaa juuri nyt tutkitaan ja kehitetään? Elintarviketieteilijät kertovat Ruokaa kaikille -näyttelyssä uusien ruoka-aineiden kehittämisestä. Ennakkoluulottomille kävijöille on tarjolla myös maistiaisia. Tiedemuseo Liekin näyttelykeskukseen on vapaa pääsy.
Aikataulu
klo 17.00–20.00:
Ruokaa kaikille -näyttely tarjoaa runsaan annoksen tieteen historiaa maustettuna ripauksella huumoria. Vapaa pääsy.
klo 17.30–18.30:
Tietoiskuissa kuulet, miten ruoka-aineita kehitetään Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla. Työpajassa maistellaan sienipohjaisia levitteitä, joita nautitaan härkäpapumerilevänäkkileivän päällä. Maisteltavat ruoat ovat MyShroom- ja MultiFun -hankkeissa syntyneitä uutuuksia.
klo 18.30–19.30:
Leg4Life-hankkeen työpajassa tunnistetaan palkokasvien siemeniä ja maistellaan kikhernemarenkia. Voit tutustua myös Nyhtökauran ja Härkiksen valmistusprosessiin. Nappaa mukaan maksuton papureseptivihko! Tee myös virtuaalinen vierailu Viikin tutkimustilan navettaan, jossa tutkitaan palkokasvien käyttöä lypsylehmien ruokinnassa. Demoesitys näyttää, mitä lehmä syö tuottaakseen lasillisen maitoa.
Tilaan mahtuu 110 ihmistä. Tapahtumatila on esteetön. Esteetön sisäänkäynti Fabianinkadun puolelta vasemmanpuoleisimmista ovista.
Järjestäjä: Tiedemuseo Liekki