Globaali ja lokaali ruokaturva

Hybriditapahtuma
12.1.2023
18.45 - 19.30
Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
104, 1. krs

Viime aikoina on keskusteltu paljon ruokaturvan suhteesta huoltovarmuuteen sekä tarpeesta muuttaa ruokajärjestelmää. Keskeisiä tekijöitä ruokaturvan varmistamisessa ovat resurssien riittävyys, kohdentuminen sekä kestävä käyttö. Lähestymme aihetta lyhyillä esityksillä ja niitä seuraavalla keskustelulla.

Aikataulu:

  • 18.45 Professori Timo Sipiläinen (Helsingin yliopisto): Puheenjohtajan avaus
  • 18.50 Väitöskirjatutkija Johannes Piipponen (Aalto yliopisto): Laidunnus globaalissa mittakaavassa
  • 19.05 Tutkijatohtori Kari Koppelmäki (Helsingin yliopisto): Paikallista ruokaa globaalissa maailmassa
  • 19.20 Keskustelu

Järjestäjä: Suomen maataloustieteellinen seura