Suomalaisen Tiedeakatemian avoimet ovet

Paikka: 
Suomalaisen Tiedeakatemian talo
Osoite: 
Mariankatu 5 A
Päivä: 
16.1.2020
Aika: 
17.00 - 20.00

Suomalainen Tiedeakatemia avaa ovensa. Tule kurkistamaan Tiede Unplugged -tapahtumassa tieteen kulisseihin! Tutkijat kertovat, miten tiedettä tehdään ja ketkä sitä tekevät. Voit myös kysyä kaiken mitä olet aina halunnut tietää.

Illan aikana järjestetään opastettuja kierroksia vuonna 1841 valmistuneeseen Suomalaisen Tiedeakatemian taloon, joka on ollut myös C. G. Mannerheimin ensimmäinen oma koti Suomessa. Talosta löytyy myös putka: tule ottamaan selvää miksi.

Lue lisää taphtumasta ja talosta Suomalaisen Tiedeakatemian nettisivuilta. 

OHJELMA-AIKATAULU

  • klo 17.00: Pääsihteeri Pekka Aulan tervehdys
  • klo 17.05: Nuorten Tiedeakatemian Tutkija tavattavissa -projekti esittäytyy

Palvelun tarkoituksena on mahdollistaa helpot ja matalan kynnyksen tutkijavierailut kouluihin sekä oppilaitoksiin maantieteellisestä sijainnista sekä resursseista riippumatta. Palvelu tarjoaa myös helpon kanavan tutkijoille tiedekasvatukseen. Tule kuulemaan lisää!

  • klo 17.45: Historiakierros talossa
  • klo 18.00: Tiede Unplugged: Professori Anna Mauranen

Anna Mauranen on Helsingin yliopiston englantilaisen filologian professori, yksi Helsingin yliopiston kansainvälisesti siteeratuimpia tutkijoita. Hänen tutkimuksensa keskittyvät englannin kieleen ”lingua francana” sekä kielen teoriaan.

  • klo 18.45: Historiakierros talossa
  • klo 19.00: Tiede Unplugged: Professori Kimmo Kaski

Kimmo Kaski on laskennallisen tieteen professori emeritus Aalto-yliopistosta. Hänen tutkimuksensa omaleimaiseksi piirteeksi on arvioitu poikkeuksellinen tutkimuksellinen laaja-alaisuus. Kaski jäi eläkkeelle vuonna 2018; hänen tutkimusryhmänsä oli alansa huippuja. Laskennallinen tiede etsii tietoa datasta, ja laatii ja tutkii tieteen ja tekniikan ongelmien matemaattisia malleja. 

  • klo 19.45: Historiakierros talossa

 

Tieteen parhaaksi – yhteiskunnan hyväksi: tule tutustumaan toimintaan!