Meemipöydästä voipi aloitella

Verkkotapahtuma
20.1.2022
18.00 - 20.00
Tervetuloa Meemipöydän herkkujen ääreen! Tule kuuntelemaan parhaiden asiantuntijoiden vinkit meemien tekemiseen ja tulkintaan.
 
Päivälehden arkisto tarjoaa illan ajaksi meemien tekijöiden käyttöön otannan sanomalehtihistoriallisia kuvia. Kuvat ovat ladattavissa Dropbox-kansiossa: linkkiMeemityövälineeksi tarvitaan oma älypuhelin, johon kannattaa ladata valmiiksi sovellus (esimerkiksi Phonto), jolla voi lisätä tekstiä puhelimeen tallennettuihin kuviin. 
 
Meemipöytä-tiimi päivystää verkkotapahtuma-alustalla kello 18.00–20.00 välillä: kirjoita chattiin, jos kaipaat neuvoja meemien teossa. Striimi loppuu noin klo 20.00. Annamme sen aikana käytännön ohjeita ja inspiraatiota meemien tekemiseen.
 
Päivälehden arkiston kuvista tehtyjä meemejä jaetaan Instagramissa tileillä @paivalehdenmuseo ja @memepol_project. Voit lähettää tekemäsi meemit suoraan meille Instagram-yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen museo(at)hssaatio.fi. Jos julkaiset meemisi omalla sometililläsi, käytä julkaisussa tunnisteita #meemipöydästä ja #tieteidenyö. 
 
Päivälehden museon verkkosivuilta löydät lisätietoja tapahtumasta sekä aloittelijan ohjeet meemien tekoon. 
 

Ohjelma-aikataulu

Klo 18.00: Alkusanat

Tutkijatohtori Saara Särmä (Tampereen yliopisto) kertoo MEMEPOL-tutkimushankkeesta. Päivälehden arkiston kokoelmavastaava Johanna Mieto esittelee Meemipöydän arkistoaineiston: millaisia kuvia mediahistoriallinen arkisto tarjoaa meemiytettäväksi?

Klo 18.30–19.00: Tauko striimissä

Klo 19.00: Mitä kuuluu Instagramin suomalaiseen meemiyhteisöön?

Meemiadminit @pikakahvimemegirl ja @malminskeletor keskustelevat yhteisöllisyydestä, yhteiskunnallisuudesta ja meemien avulla vaikuttamisesta. Pika Koota ja Skeleä haastattelee taiteilija Jenna Jauhiainen. 

 

Järjestäjä: MEMEPOL-hanke, Päivälehden museo ja Päivälehden arkisto