PERUTTU: Valtio-oppi 100 vuotta Suomessa

Verkkotapahtuma
20.1.2022
18.30 - 19.20
A300, 3. krs

Lukuvuonna 2021–22 tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen ensimmäisen valtio-opin professuurin perustamisesta Helsingin yliopistoon. Juhlavuoden kunniaksi Valtiotieteellinen yhdistys järjestää paneelikeskustelun, jossa kohtaavat valtio-opin vanhat ja uudet sukupolvet.

Paneelissa keskustellaan tieteenalan kehityksestä ja vaiheista Suomessa, mutta samalla pohditaan laajemmin tieteenalan nykytilannetta, tarvetta ja tulevaisuutta. Tieteenalan historiallisen keskustelun tarvetta korostavat paitsi juhlavuosi myös nyky-yhteiskuntamme sähköistynyt poliittinen ilmapiiri niin Suomessa kuin globaalisti. Paneelissa pohditaan muun muassa sitä, mikä on politiikan tutkimuksen tarkoitus ja tehtävä keskellä sähköistynyttä poliittista ilmapiiriä. Paneeli on tarkoitettu kaikille politiikan tutkimuksesta ja tieteenalan kehityksestä kiinnostuneille kuulijoille.

Keskustelemassa ovat valtio-opin dosentti Rauli Mickelsson (Turun yliopisto), valtio-opin väitöskirjatutkija Taneli Viitahuhta (Jyväskylän yliopisto), valtio-opin professori Anne Holli (Helsingin yliopisto) ja valtio-opin väitöskirjatutkija Aino Tiihonen (Tampereen yliopisto). Tilaisuuden juontaa valtiotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja, yliopistonlehtori Emilia Palonen (Helsingin yliopisto).

Järjestäjä: Valtiotieteellinen yhdistys

 

Alun perin paikan päällä Tieteiden talolla toteutettavaksi suunniteltu ohjelma löytyy verkkotapahtuma-alustalta kahden tapahtuman alta: Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A300 ohjelman suoratoisto ja Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A310 ohjelman suoratoisto. Salin nimi näkyy kunkin ohjelmaosion kohdalta.