Sukupuolittuminen liikenteessä

Verkkotapahtuma
20.1.2022
19.30 - 20.20
A310, 3. krs

Liikenteen sukupuolittuminen ja siihen liittyvät ongelmat ovat vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet esille ajankohtaisina kysymyksinä. Feministinen liikenne, sukupuolioletukset liikenteessä ja siihen liittyvissä toiminnoissa sekä sukupuolivähemmistöjen kohtaamat haasteet liikennejärjestelmissä ovat tämän keskustelutilaisuuden aiheita. Tapahtumassa on kaksi asiantuntija-alustusta, joiden jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Liikennesuunnittelun Seuran toiminnanjohtaja Tanja von Knorring alustaa liikenteen sukupuolittumisen syistä ja seurauksista sekä erityisesti vähemmistöihin kohdistuvien seurausten aiheuttamista ongelmista. Knorring on ihmisoikeusasiantuntija ja toimii Transfeminiinit ry:n puheenjohtajana ja Sateenkaariseniorit ry:n varapuheenjohtajana. 

Liikenneopettaja Kasper Kivistö kertoo kokemuksista liikenteen sukupuolittumisen vaikutuksista sukupuolivähemmistöille. Kivistö on aktiivinen ihmisoikeusvaikuttaja, Trasek ry:n puheenjohtaja ja Liikennesuunnittelun Seuran hallituksen varajäsen.

Järjestäjä: Liikennesuunnittelun seura

 

Alun perin paikan päällä Tieteiden talolla toteutettavaksi suunniteltu ohjelma löytyy verkkotapahtuma-alustalta kahden tapahtuman alta: Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A300 ohjelman suoratoisto ja Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A310 ohjelman suoratoisto. Salin nimi näkyy kunkin ohjelmaosion kohdalta.